Ráday300 28 éve volt nemzetközi autocross Pécelen

28 éve volt nemzetközi autocross Pécelen

Éppen 28 éve rendeztek Pécelen nemzetközi Autocross versenyt. A rendezvény 1983 július 16-án és 17-én nyújtott felejthetetlen szórakozást a helyieknek. Az eseményre az Eleven Egyesület emlékeztetett minket is. Várjuk a fotókat.

1983-tól autocrossban a szocialista országok bajnokságaként elkezdődtek a Béke-Barátság Kupa versenyek, ezt váltotta fel később a Közép-Európai Zóna Trófea. A péceli versenyen Nagy Sándor nyert. A következő esztendőtől – hat éven át – a péceli autocross pályán Európa-bajnoki futamokat rendeztek a több tízezres szurkolótábor előtt. E versenyek egyik legnevesebb indulója volt a német Willi Rösel, többszörös Európa-bajnok. Hazánk első autocross Eb pontjait Szabó Péter szerezte. 1983-ban Darázs Antal Eb 8., 1984-ben Nagy Sándor Eb 7. lett. Legjobb Eb helyezettünk és legeredményesebb versenyzőnk az autocrossban Nagy Sándor volt az 1985-ben elért Eb összesített 6. helyével, valamint 10+5 országos bajnoki címével. (A 10 géposztály elsőség mellett 5x abszolút bajnoki címet is szerzett.) (Forrás)

A plakát grafikáját Herpai Zoltán képzőművész készítette. (A fotót Szilágyi Dóri küldte át nekünk, köszönjük.)

Archív fotók egy másik péceli versenyről, és egy archív videó a fórumból:

 

 

A crosspálya újboli megnyitásának lehetőség már a mostani képviselő testület előtt is felmerült. A városvezetés megfontolja az újboli üzemeltetés lehetőségeit."Nagy tömegeket mozgathatna meg és bevételt is termelne" - fogalmazott a polgármester az április 27-ei testületi ülésen.

Ha van fotója az eseményről kérjük ossza meg velünk, hogy mindenki képbe kerüljön a rendezvény hangulatáról. (Fotókat ide várjuk: szabolcs.erdos@pecelinfo.hu)

{jcomments on}